Urium Palo Cortado Clásico

Stykpris: 198,00 kr.

Bodegas Mons Urium – Jerez (Spanien)

Only 4 left in stock

stk

Description


Albariza – Jerez Superior

100 % Palomino Fino

18 % alkohol (Fortified)

Oxidativ – ca. 18 år på egetræsfade

6 flasker/colli

Vi anbefaler vinen serveret i store glas ved ca. 12-14°C.

Her følger nogle tips til retter som vi selv har nydt sammen med denne vin – og derfor varmt kan anbefale:

  • FISK (magre og fintsmagende som f.eks. søtunge og pighvar)
  • SKALDYR – hummer, rejer, østers, muslinger, krabber etc.
  • FOIE GRAS
  • OST


Winemaker Rocio Ruiz’s Tasting Notes

Palo Cortado is a complex oenological curiosity due to its long oxidative ageing and the reminiscences it evokes of the unique delicacy for which it was originally classified.

A dark chestnut coloured sherry, it has a delicate bouquet with complex aromas of hazelnuts, bitter orange marmalade and butter.
Combining the strength of an Oloroso and the delicate aroma of an Amontillado it seeps deep into the palate leaving a soft, lingering after-taste.

An ideal aperitif and the perfect accompaniment to all types of food, from ham, nuts or clams to consomés, gelatinous meat or fish stews and cheese.
Perfect for those special moments after a meal, when it can be sipped slowly and savoured to the full.
Serve cold between 12° and 14° C.


FiniVin’s bemærkninger

Palo Cortado er en sjælden variant, hvor floren i et finofad ”går til” af sig selv. Når det opdages, tilsættes alkohol for at konservere vinen, og den lagrer videre.
Altså en slags Amontillado “ved et tilfælde”.

Vinen her er en unik delikatesse på grund af sin lange oxidative ældning.
En mørk kastanje-farvet sherry med en delikat bouquet med komplekse aromaer af hasselnødder, bitter appelsinmarmelade og smør.
Kombinerer styrken fra ​​en Oloroso med en fin aroma fra en Amontillado, der ”siver” dybt ind i ganen og efterlader en blød, dvælende eftersmag.

En ideel aperitif og det perfekte akkompagnement til alle typer af fødevarer fra skinke, nødder eller muslinger til consomés, gryderetter med kød eller fisk, samt ost.
Perfekt til de særlige øjeblikke efter et måltid, når den kan nippes langsomt og nydes i fulde drag. Serveres kølig mellem 12 ° og 14 ° C.

Der findes to forskellige former for aldring: Oxidativ (som denne) og biologisk (Fino og Manzanilla)

Under den biologiske aldring er vinene beskyttet mod oxidering af ”velo de flor”, en tynd film af gær, der naturligt dannes i fugtigt miljø i de forskellige bodegaer og spiller en afgørende rolle i det færdige resultat.

I den oxidative proces er vinene overladt til at modne i egetræsfade i en længere periode, hvor de bliver mørkere og mere koncentreret.

Resultatet af aldringsprocessen – der bygger på det traditionelle system kaldet Criaderas og Soleras kombineret med beslutningerne fra den dygtige vinmager – giver til slut den bemærkelsesværdige række af de forskellige sherry-vintyper.


Link til Urium: Bodegas Urium

Denne hjemmeside benytter cookies. Vi benytter cookies til at tilpasse vores indhold og annoncer samt til at analysere trafikken på vores site. Dette hjælper os med at opnå en bedre forståelse af, hvordan folk bruger vores hjemmeside, og hvordan de tilgår den. Du skal være over 18 år for at kunne købe alkohol i vores shop. Ved at trykke "Godkend"", accepterer du dette samt webstedets cookie og privatlivspolitik.  Læs mere